Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη στον Ρ/Σ ATHENS DJ

Γ.Καμίνης: «Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων πιο δημοφιλής χώρος πολιτισμού για τους νέους στην Αθήνα»

«Σχεδόν κάθε ημέρα, τον Ιούνιο και Ιούλιο, υπάρχει κάποια εκδήλωση στην πόλη είτε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου είτε από την Τεχνόπολη“, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον νεανικό ραδιοφωνικό σταθμό Athens DJ και τον μουσικό παραγωγό Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

 

Μιλώντας για το πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος, ο κ. Καμίνης επεσήμανε: “η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, είναι σύμφωνα με εγκυρότατη έρευνα, ο πρώτος πολιτιστικός προορισμός για νέους στην πόλη. Ξεκινήσαμε χθες και ολοκληρώνεται την Κυριακή, σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Athens Jazz Festival. Οι δράσεις μας είναι πολλές για τα παιδιά: Διοργανώνουμε αθλητικά camp για περίπου 2.500 παιδιά. Φιλοξενούμε παιδιά στις παιδικές εξοχές στον Άγιο Ανδρέα”.

– Για τη διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ 3Χ3.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Σήμερα, για τους πιτσιρικάδες που τους αρέσει το μπάσκετ, ξεκινά το πρωτάθλημα 3Χ3, πρωτοβουλία στην οποία μας βοηθά πολύ ο σταθμός σας. Το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν οι τελικοί στην πλατεία Συντάγματος. Ξέρετε πόσο δημοφιλές είναι το μπάσκετ. Το αντιμετωπίζω και στο σπίτι μου. Η κόρη μου η Κατερίνα, που είναι εννέα χρόνων, είναι φανατική του μπάσκετ. Θα είμαστε εκεί στον τελικό. Το ζήτημα είναι ότι όταν βρίσκουμε κάτι που αρέσει πολύ στον κόσμο, μπορούμε να το διοργανώσουμε, να δώσουμε χαρά και να προάγουμε την ιδέα του αθλητισμού φυσικά, το κάνουμε πράξη. Στις 19 και 20 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, διοργανώνουμε το 7ο Athens School Festival, με μαθητικά μουσικά συγκροτήματα. Η Αθήνα πρέπει να έχει ζωντάνια».

 

-Ετοιμότητα σχετικά με τον τουρισμό.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η Αθήνα σπάει εφέτος τουριστικά ρεκόρ. Το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” έχει σπάσει ρεκόρ όλων των εποχών. Στην Αθήνα ήμασταν αυτά τα χρόνια πάρα πολύ δραστήριοι. Κάναμε το Travel Trade Athens, που φέραμε ξένους tour operators στην Αθήνα. Φέραμε το φθινόπωρο Παγκόσμιο Συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers. Ο δήμος Αθηναίων έχει μια εξειδικευμένη υπηρεσία, την εταιρεία για την τουριστική προβολή της Αθήνας, που πάει εξαιρετικά καλά. Τώρα ρίχνουμε μεγάλο βάρος στο κέντρο και από το φθινόπωρο ακόμη μεγαλύτερο, για να κάνουμε το κέντρο της πόλης ακόμα πιο ελκυστικό».

 

– Ποιος ο στόχος του ως δημάρχου της πόλης

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Όταν θα γίνει το κέντρο της Αθήνας προορισμός για το Σαββατοκύριακο, τόσο για τους ξένους και τους έλληνες τουρίστες. Το πρόβλημα της Αθήνας είναι ότι την εγκατέλειψαν οι κάτοικοί της. Όταν δούμε, λοιπόν, μια τέτοια Αθήνα, τότε θα μπορώ να πω ότι έκανα τη δουλειά μου».

 

-Για πιθανότητα εμπλοκής του δημάρχου στη κεντρική πολιτική σκηνή.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η κεντρική πολιτική σκηνή για εμένα είναι η Αθήνα. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας».

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email