Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη στο Bloomberg

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg και τη δημοσιογράφο Olivia Sterns.

«Η συμφωνία εξασφαλίζει την παρουσία μας στην Ευρώπη αλλά είναι η αρχή ενός πολύ δύσκολου δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουμε για τα επόμενα χρόνια, είμαι όμως αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να παραμείνει προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης. «Πρέπει σε δύο ημέρες να ψηφισθούν όσα δεν έγιναν στην Ελλάδα πέντε χρόνια τώρα» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «ο έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πρέπει να υποστηριχθούν απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις» και υπογράμμισε: «θα υποστηρίξουμε πλήρως την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την εν λόγω συμφωνία, η οποία προωθεί ριζικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα και την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «με τη στάση του πέτυχε να αποδυναμώσει τις ακραίες δυνάμεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη», επισημαίνοντας ότι είναι στο χέρι του τώρα να φέρει κοντά τους έλληνες του «ναι», με τους έλληνες του «όχι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ Καμίνης δήλωσε ότι «αυτό που οι Έλληνες απέρριψαν στο δημοψήφισμα δεν ήταν οι μεταρρυθμίσεις, γιατί κανείς δεν τους ρώτησε γι’ αυτές, αλλά τη μεγαλύτερη λιτότητα και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων».

Δείτε εδώ το video της συνέντευξης:

http://www.bloomberg.com/news/videos/2015-07-13/mayor-of-athens-greece-has-done-what-is-should-have

 

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email