ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΤ- Γ. Καμίνης: «Από τη φιλανθρωπία, περάσαμε στην οργανωμένη αλληλεγγύη και τώρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες δουλειές στην πόλη»

Από τη φιλανθρωπία έχουμε περάσει στη οργανωμένη αλληλεγγύη, με έμφαση στιςεξατομικευμένες ανάγκες των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που δημιουργήσαμε απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης και εξυπηρετεί περίπου 26.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων 5.500 παιδιά, δημιουργήσαμε με τη βοήθεια της εταιρίας ΕΛΑΙΣ-UNILEVER-HELLAS το πρώτο κοινωνικό πλυντήριο» τόνισε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν νοικοκυριά που αδυνατούν να βάλουν ένα πλυντήριο, είτε γιατί τους έχουν κόψει το νερό και το ρεύμα, είτε γιατί σκέπτονται την κατανάλωση. Βοηθάμε τους ανθρώπους αυτούς να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν παράδειγμα συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, με κανόνες και διαφάνεια στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας. Ανέφερε ως παράδειγμα και το Job Center, το Κέντρο για την Εργασία, που έχει δημιουργηθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία της British American Tobacco, με στόχο την επανένταξη των πιο αδύναμων πολιτών στην αγορά εργασίας. «Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, αφού μέσα σε μία εβδομάδα βρέθηκαν 30 θέσεις μέσα από εταιρείες που χρειάζονταν προσωπικό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, με αφορμή την συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τόνισε ότι μεγάλο ζήτημα για την αυτοδιοίκηση αποτελεί το νομικό καθεστώς που διέπει τις προμήθειες και τους διαγωνισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχει μια απελπιστική γραφειοκρατία. «Αυτό μας κρατά δυστυχώς καθηλωμένους ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε απογειωθεί» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη εδώ: http://www.ert.gr/giorgos-kaminis-voithame-sti-diatirisi-tis-axioprepias/

 

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email