Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης σε συνέντευξη τύπου στο Παρίσι για το ρόλο των πόλεων στην κλιματική αλλαγή

Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε στο Δημαρχείο του Παρισιού η δήμαρχος της πόλης κυρία Anne Hidalgo με θέμα «Οι Πόλεις για το Κλίμα», συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, που διεξάγεται στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος επαναλαμβάνοντας την αλληλεγγύη της Αθήνας για τις δύσκολες ώρες που πέρασε το Παρίσι, περιέγραψε τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων για την αστική βιωσιμότητα, σημειώνοντας ότι η πόλη της Αθήνας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με μεγάλους διεθνείς φορείς, όπως το C40 και το δίκτυο «Ανθεκτικών Πόλεων» του Rockefeller Foundation και το Bloomberg Associates, στο επίπεδο της τεχνογνωσίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τη δήμαρχο Παρισιού Anne Hidalgo, εκτός του κ. Καμίνη, συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι της Μαδρίτης Manuela Carmena, του Βανκούβερ Gregor Robertson, του Μιλάνου Giuliano Pisapia, της Κοπεγχάγης Frank Jensen, του Σίδνευ Clover Moore και της Στοκχόλμης Karin Wanngård.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ήταν προσκεκλημένος και σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος του Ρότερνταμ για πόλεις που διακρίνονται για την καινοτομία, και παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, με έμφαση στα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, την προτεραιότητα στον πεζό και την απελευθέρωση Δημοσίου Χώρου.

 

Τον δήμαρχο Αθηναίων συνοδεύουν στην επίσκεψή του στη Διάσκεψη του Παρισιού, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Αστικής Βιωσιμότητας Λενιώ Μυριβήλη, η σύμβουλος του Δικτύου C40 για την Αθήνα Ειρήνη Σκουλά και η διευθύντρια του γραφείου του, Μαρία Λογοθέτη.

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email