Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Η Ελλάδα της κουτοπονηριάς και του «κουτσαβακισμού» μας οδήγησε στη χρεοκοπία»

Συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Τάκη Χατζή.

Η Αθήνα δεν είναι ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε, τα προβλήματα είναι αρκετά αλλά είμαι περήφανος για την προσπάθεια που έχει γίνει, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι η πόλη κρατιέται όρθια στην πιο βαθιά κοινωνική κρίση και την οικονομική ύφεση.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει με ένταση τα προβλήματα κάθε σύγχρονης μεγαλούπολης, αν και τα σημαντικά εμπόδια στις προμήθειες και τους διαγωνισμούς οχημάτων και υλικού έχουν, όπως είπε, ξεπεραστεί. Ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε ότι ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι πως οι δημόσιες υπηρεσίες δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη αν και επιβαρύνουν πολύ τον καθημερινό σχεδιασμό της αποκομιδής απορριμμάτων, ενώ τόνισε ότι «ο δήμος Αθηναίων και οι εργαζόμενοί του υπερβαίνουν εαυτούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία καθημερινότητα πάρα πολύ δύσκολη».

Ερωτηθείς για την κατάληψη από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ σε κτίριο που επισκεύασε ο δήμος Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας, μέσω ΕΣΠΑ, ο κ. Καμίνης απάντησε: «Παραδώσαμε στην Αθήνα πριν τρεις μήνες ένα “κόσμημα”. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πληρώσαμε 3 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς, εθνικούς και ίδιους πόρους και μπήκαμε στον κόπο να φτιάξουμε το κτίριο, με όρο να έχουμε τη χρήση του για 12 χρόνια. Η διοίκηση του ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος του δηλαδή, προφασίστηκε ότι πάμε εμείς να εγκαταστήσουμε πρόσφυγες – είναι για γέλια και για κλάματα- προκειμένου να εισβάλει μέσα στο κτίριο με φουσκωτούς, να το καταλάβει, να αλλάξει τις κλειδαριές. Και να έχει και το θράσος να με καλεί τη Δευτέρα στα εγκαίνια. Αυτή η Ελλάδα είναι η Ελλάδα που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Η Ελλάδα της κουτοπονηριάς. Η Ελλάδα του «κουτσαβακισμού» και του «έτσι θέλω». Αλλά ο κ. Μίχαλος νομίζει ότι θα επωφεληθεί από το γεγονός ότι η δικαιοσύνη καθυστερεί και ότι μετά, όταν θα έρθει στο ΕΒΕΑ να καταβάλει το “μπουγιουρντί” των 3 εκ. ευρώ, ο κ. Μίχαλος θα έχει φύγει από εκεί. Θα του έλεγα να μην κοιμάται τόσο ήσυχος. Θα έλεγα και στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ και στους ανυποψίαστους χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες, ότι θα κληθούν αυτήν την παρανομία του κ. Μίχαλου να την πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά και πολύ συντομότερα από ό, τι φαντάζονται».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κεντροαριστερά ο κ. Καμίνης τόνισε ότι αν η κεντροαριστερά δεν εμφανιστεί ενωμένη, το κενό που θα αφήσει, θα γυρέψει να το καλύψει η ΝΔ από τη μια πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη». Ο δήμαρχος Αθηναίων αποσαφηνίζοντας ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις διαδικασίες, τόνισε: «Ο κόσμος δεν πολυκαταλαβαίνει από τους βυζαντινισμούς, θέλει την κεντροαριστερά να κατέβει ενωμένη. Ο ευρύτερος χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς, είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να μπορέσει να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει δημιουργικά τις εντάσεις. Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά θα είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε προκειμένου να λειτουργήσω ενωτικά γιατί νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον στο δήμο το έχουμε καταφέρει».

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email