Γ. Καμίνης: «Η εξάρθρωση της συμμορίας στα Εξάρχεια είναι καλή αρχή, αρκεί να έχει συνέχεια»

«Η εξάρθρωση της συμμορίας στα Εξάρχεια είναι μία καλή αρχή αλλά θα πρέπει να έχει συνέχεια», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης,σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα.

«Ελπίζω ότι είναι μία καλή αρχή αλλά είναι απαραίτητο να έχει συνέχεια» τόνισε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «τα Εξάρχεια υποφέρουν από το γεγονός ότι η αστυνομική παρουσία είναι κατά καιρούς ανύπαρκτη και κατά καιρούς υπερβολική». «Είναι καθήκον μου να επισημαίνω τα προβλήματα αστυνόμευσης και την έλλειψη σχεδίου όταν υπάρχουν», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «σε μία περιοχή αμφισβήτησης και ελευθεριότητας, όταν δημιουργείται κενό νομιμότητας, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα παρεισφρήσει το κοινό έγκλημα».    

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι η αστυνομία χρειάζεται να είναι ουσιαστικά παρούσα στην περιοχή, ώστε αυτή η ιστορική γειτονιά να αρχίσει να ανακάμπτει. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι χθες η Δημοτική Αστυνομία, με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε περισσότερους από 50 ελέγχους νομιμότητας σε καταστήματα της περιοχής. Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, αν και δέχονται οργανωμένες επιθέσεις, προσπαθούν καθημερινά να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία για τον τουρισμό στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι αν και οι αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση οι κρατήσεις εμφανίζουν μικρή πτώση, εξαιτίας του φαινομένου της παράτυπης ενοικίασης διαμερισμάτων, που αποτελεί παγκόσμιο γεγονός. 

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email