Δήλωση για τις καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Δήλωση Γιώργου Καμίνη, τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Κινήματος Αλλαγής, για τις καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά»

11 Οκτωβρίου 2021

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Φαίνεται πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους εξαντλήθηκε στο επικοινωνιακό μπαράζ του Αυγούστου. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δεν έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα, που η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει άρον άρον μετά την καταστροφή. Παράλληλα ελάχιστα έως καθόλου πράγματα έχουν γίνει και στην Εύβοια, σύμφωνα με καταγγελίες των δημάρχων και κατοίκων της περιοχής.

Έχω καταθέσει από την Παρασκευή Επίκαιρη Ερώτηση για να διερευνηθεί αν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες για τα αντιπλημμυρικά έργα όχι μόνο στην Αττική αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στους νομούς Αρκαδίας, Ηλίας, Κορίνθου και βεβαίως στην Εύβοια. Ελπίζω πως ο αρμόδιος υπουργός θα προσέλθει στη Βουλή για να ενημερώσει σχετικά το Σώμα και τον Ελληνικό λαό.

Είναι εξοργιστικό πως ακόμη και σε αυτή την απολύτως προβλέψιμη καταστροφή, τις πλημμύρες μετά από μία μεγάλη πυρκαγιά, η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Οι δε δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα προκαλούν τη νοημοσύνη όλων μας. Από το να σκαρφίζεται σοφιστείες («οι ζημιές δεν έχουν σχέση με τα καμένα γιατί είναι κοντά στη θάλασσα»), θα ήταν προτιμότερο και λιγότερο προσβλητικό για τους κατοίκους να ζητούσε απλώς συγγνώμη.

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email