Δήλωση υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Κίνημα αλλαγής Γιώργου Kαμίνη με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για τις πυρκαγιές στο μάτι

Τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε χθες, στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με μία αλήθεια σκληρή, τραγική, που δεν επιτρέπει σε κανέναν από εμάς να κλείσουμε τα μάτια. Και φυσικά, πέρα από τις ποινικές, νομικές ή άλλες ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν, είναι πρωτίστως οι πολιτικές ευθύνες, αυτές δηλαδή που αν τις αναλάβεις, σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τους ανήθικους, τους υποκριτές, τους ανεύθυνους, τους καρεκλοκένταυρους.

Αυτές τις ευθύνες που δεν ανέλαβε ούτε ένας από τους ανθρώπους που είχαν την υποχρέωση, αφού σίγουρα δεν είχαν την ευθιξία, να το κάνουν.

 

Τουναντίον, αυτοί οι άνθρωποι αντί να ζητήσουν συγγνώμη, αντί να παραιτηθούν, όχι μόνο αποσιώπησαν αλλά έστησαν την πιο καλοστημένη τραγωδία με κορυφαίο τραγωδό τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ την ίδια στιγμή έκρυβαν ότι υπήρχαν νεκροί, δημιουργούσαν εμπρηστές – φαντάσματα και σε πολλές περιπτώσεις τα έβαζαν και με τους ίδιους τους πυρόπληκτους.

Ο Πρωθυπουργός, παίζοντας ένα ακόμα επικοινωνιακό χαρτί, προχώρησε και σε εξαγγελίες, με κορυφαία την κατεδάφιση των αυθαιρέτων που σήμερα νομιμοποιεί.

 

Για να τελειώνουμε, η χώρα έχει αντιμετωπίσει ξανά ανεπάρκεια κυβερνητικών παραγόντων, αλλά πότε ξανά θύματα δεν έχουν κατηγορηθεί ως υπαίτιοι της καταστροφής, και μάλιστα από κυβερνητικά χείλη.

 

Τα διαδραματισθέντα στο Μάτι δείχνουν κάτι που σκεφτόμασταν όλοι, κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει να πολιτευτεί και αυτά είναι τα όρια του θράσους και του κυνισμού του, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα.

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email