Δήλωση για την επίθεση στον Διοικητή της εξωτερικής φρουράς Φυλακών Κορυδαλλού

12 Δεκεμβρίου 2019

Μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η έκρηξη στο αυτοκίνητο του Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Κορυδαλλού, τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του. Είναι η δεύτερη παρόμοια επίθεση σε υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος των Φυλακών Κορυδαλλού μέσα σε τρεις μέρες. Το προηγούμενο θύμα ήταν η Διευθύντρια του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού. Τέτοιες ενέργειες γίνονται για να προκαλέσουν το φόβο και συνήθως αποτελούν προειδοποίηση ή ευθεία απειλή για μεγαλύτερης εμβέλειας ενέργειες.

 Η ηγεσία των φυλακών Κορυδαλλού φαίνεται πως έχει γίνει στόχος εγκληματικών στοιχείων που προσπαθούν να εκβιάσουν και να επιβάλουν τον νόμο τους, με μεθόδους οργανωμένου εγκλήματος. Αυτός ο ωμός εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει ! Δεν μπορεί να είναι ανεκτός από μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία.

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές, εξωτερικοί φρουροί, υπάλληλοι φύλαξης, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστιες δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως υπεύθυνο για την ασφάλεια των φυλακών, οφείλει να είναι συνεπές στις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης και να εγγυηθεί εμπράκτως την ασφάλεια των εργαζομένων στις φυλακές και των οικογενειών τους.

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email