Στο Μόντρεαλ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης – Διεθνής αναγνώριση από τον ΟΟΣΑ της Αθήνας στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και καινοτομίας

Το παράδειγμα της Αθήνας στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και καινοτομίας παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στο Μόντρεαλ του Καναδά, επίσημος προσκεκλημένος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πόλη της Αθήνας πέτυχε να οργανώσει τις δυναμικές ομάδες των πολιτών και παράλληλα να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για όσους επλήγησαν από την κρίση, παρέχοντας τρόφιμα και σύγχρονες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας. Μάλιστα όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, το δίχτυ αυτό ασφαλείας, επεκτάθηκε κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, όπου η Αθήνα δέχθηκε  ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων που χρειάζονταν βοήθεια και κοινωνική στήριξη.         

«Σε μία εποχή που η δημοκρατία περνά κρίση είναι σημαντικό να μπορείς να βρεις τρόπους ώστε να φέρνεις τους ανθρώπους στα κοινά και νομίζω ότι οι πόλεις είναι το ιδανικό μέσο ώστε να γίνει και πάλι η δημοκρατία ελκυστική» τόνισε ο κ. Καμίνης μιλώντας, προσκεκλημένος του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου που πραγματοποιείται στην καναδική πόλη.

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που δείχνουν πόλεις του εξωτερικού όπως είπε, προκειμένου να εφαρμόσουν τις πρακτικές και τα προγράμματα της κοινωνικής πλατφόρμας του δήμου Αθηναίων ΣυνΑθηνά, που διασυνδέει τις πιο δυναμικές ομάδες της κοινωνίας των πολιτών στην Αθήνα.     

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι το «κλειδί» της επιτυχίας, βρίσκεται στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να φέρει σε επικοινωνία, επιτυγχάνοντας συνεργασία, την κοινωνία των πολιτών, φιλανθρωπικά ιδρύματα, δωρητές και έμπειρους διεθνείς οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Παράλληλα μίλησε για τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει, όπως η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ αυθόρμητης ενεργοποίησης των πολιτών και της θεσμικότητας του δήμου, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αλλά και η συμμετοχή των δημοσίων λειτουργών που εργάζονται στον δήμο, προκειμένου να εμπιστεύονται και να θεωρούν τους ενεργούς πολίτες εταίρους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στην υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα, υπογράμμισε ότι μέσα στο 2017 ο δήμος Αθηναίων παρείχε υπηρεσίες σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στα δημοτικά του ιατρεία.

 

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email