Ομιλία του Γιώργου Καμίνη σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου και του ιδρύματος Friedrich Ebert

Γ. Καμίνης: «Η κυβέρνηση αντί να μας λύσει επιδιώκει να μας δέσει τα χέρια».

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την απλή αναλογική, σχεδόν απειλητικά για τους δήμους, με σκοπό να τους μετατρέψει από πόλο σταθερότητας σε πειραματόζωο τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μιλώντας σε εκδήλωση του «ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου», και του Ιδρύματος Friedrich Ebert.

«Με πρόσχημα την απλή αναλογική, η κυβέρνηση αντί να ενθαρρύνει τις εκλογικές συνεργασίες πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις, επιδιώκει τη διάλυσή τους με μετεκλογικά τερατουργήματα, που θα προκύψουν, όχι μετά από συμβιβασμούς, αλλά μετά από άδηλες συναλλαγές και ευκαιριακές συμπράξεις», επεσήμανε ο κ. Καμίνης.

«Από τη μια γωνιά της Ελλάδας έως την άλλη η τοπική αυτοδιοίκηση κρατά όρθια την κοινωνία, κόβοντας το δρόμο στον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία που καραδοκεί», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Οι πόλεις είναι στο επίκεντρο της τοπικής δημοκρατίας, αιχμή της κοινωνικής καινοτομίας, ατμομηχανές της ανάπτυξης. Πόλεις εξωστρεφείς, με ισχυρό λόγο και παρέμβαση έξω από τα σύνορα, που συνεργάζονται, δημιουργούν δίκτυα και δημιουργούν πολιτικές, ορισμένες φορές πολύ πιο προωθημένες από τις κυβερνήσεις τους», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email