Επίσημος ομιλητής στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Επίσημος ομιλητής στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα το μεταναστευτικό ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στη διαχείριση του ζητήματος.

«Η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινό ζήτημα, οι μετανάστες θα συνεχίσουν να “χτυπούν” την πόρτα μας για πάρα πολλά χρόνια ακόμη και οι χώρες εισόδου δεν μπορούν από μόνες τους να σηκώσουν αυτό τη βαριά ευθύνη» τόνισε ο κ. Καμίνης από το Στρασβούργο, σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πρακτικές λύσεις στις μεταναστευτικές προκλήσεις, προστατεύοντας τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και το δικαίωμά τους να δημιουργήσουν μία νέα ζωή στην Ευρώπη».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ενδελεχώς στα μέτρα που έλαβε ο δήμος Αθηναίων επισημαίνοντας ότι την προσωρινή στέγαση των προσφύγων σε διαμερίσματα, τη δημιουργία Κέντρου Συντονισμού, όπου παρέχονται ποικίλες υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά και οι γυναίκες.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι πόλεις της Ευρώπης, μπορεί να συμβάλουν αποφασιστικά στις πολιτικές ένταξης που θα βασίζονται στην ειρηνική συνύπαρξη και τον αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στους πολίτες», τόνισε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας: «Ο τρόπος που θα διαχειριστούμε τα προβλήματα αυτά, θα καθορίσει το μέλλον που θα έχουμε ως ήπειρος τα επόμενα χρόνια. Η καταπολέμηση του φόβου και του εθνικισμού μέσω της προώθησης του ανοικτού πνεύματος, συνεκτικότητας και πολυμορφίας, είναι αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πρέπει να δουν τις ευρωπαϊκές πόλεις ως σημαντικούς συμμάχους για τη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email