Γ. Καμίνης: «Η Αθήνα δείχνει το δρόμο της συνεργασίας και της ενότητας»

«Πρέπει ως πολιτικό σύστημα να καταφέρουμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο, ένα ολοκληρωμένο εθνικό αφήγημα για να δημιουργήσουμε ξανά ελπίδα στους Έλληνες πολίτες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη του φόρουμ Le Nouvel Observateur, που διοργάνωσε το γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur του ομίλου της εφημερίδας Le Monde και η εφημερίδα Η Καθημερινή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ο τίτλος του Φόρουμ, «Roads to Hope», είναι επιτυχημένος γιατί υπενθυμίζει ποιο είναι το βασικό διακύβευμα αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτούν τον διχασμό και τη σύγκρουση και υπογράμμισε: «ξέρω από πρώτο χέρι ότι αν εργαστούμε με σχέδιο, μεθοδικότητα και ενότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το είδα και το βιώνω στην Αθήνα τα τελευταία 7 χρόνια».

«Για μία πόλη που σε μια δύσκολη περίοδο στάθηκε όρθια και ήδη κάνει άλματα προς τα μπροστά. Μια πόλη πιο ζωντανή, που αξιοποιεί τον πολιτιστική της κληρονομιά αλλά και τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών, μια πόλη που στέκεται δίπλα στους πολίτες της που έχουν ανάγκη, μια πόλη που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον τουρισμό, μια πόλη που δίνει κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη της καινοτομίας, μια πόλη που σέβεται τη διαφορετικότητα και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα» μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στη στρατηγική του για την Αθήνα. Ο κ. Καμίνης μίλησε για το δρόμο που άνοιξε η Αθήνα προκειμένου να φέρει ξανά ελπίδα στην πόλη, και τόνισε ότι το μήνυμα της δημοτικής αρχής συμπυκνώνεται στη λέξη «μαζί».

«Τι κάναμε; Φέραμε μαζί διεθνείς οργανισμούς, προβεβλημένα ιδρύματα, αξιόπιστες ΜΚΟ, κινήσεις πολιτών, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, πολιτιστικές ομάδες και φυσικά μεμονωμένους πολίτες και δημιουργήσαμε μαζί μια μεγάλη συμμαχία. Εργαστήκαμε όλοι μαζί για το καλό της πόλης συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κινήματος active citizenship. Και τα καταφέραμε. Μια συμμαχία που όχι μόνο κράτησε όρθια την πόλη, αλλά δημιούργησε προϋποθέσεις για να γνωρίσει η πόλη μια σημαντική οικονομική ανάπτυξη αλλά και να αποκτήσει μια νέα ταυτότητα. Μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη που χτίζει δίκτυα συνεργασίας, που δεν λειτουργεί φοβικά, που δεν είναι απομονωμένη, μια πόλη που τολμά. Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία μας να καλέσουμε αύριο στην Αθήνα τον δήμαρχο της πόλης των Σκοπίων, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας, αφού περισσότερα μας ενώνουν απ’ όσα μας χωρίζουν.

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email