Πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Την κατοχύρωση του συνταγματικού δικαιώματος στο "συνέρχεσθαι" χωρίς να νεκρώνει διοικητικά, οικονομικά και πολιτιστικά το κέντρο της Αθήνας, προκρίνει η πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις, που παρουσίασε ως δήμαρχος Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης. Για τη σύνταξη της πρότασης, που παραδόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς, συνεργάστηκαν οι κ.κ. Αντ. Μανιτάκης, Ν.Αλιβιζάτος, Μ.Βροντάκης, Γιάννης Κτιστάκης και Θανάσης Τσιούρας.

Την κατοχύρωση του συνταγματικού δικαιώματος στο “συνέρχεσθαι” χωρίς να νεκρώνει διοικητικά, οικονομικά και πολιτιστικά το κέντρο της Αθήνας, προκρίνει η πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις, που παρουσίασε ως δήμαρχος Αθηναίων το 2012, ο Γιώργος Καμίνης.

Η σύνθεση της επιστημονικής ομάδας που συνέταξε την πρόταση νόμου, χαρακτηρίζει την επιστημονική εμβέλεια αλλά και την αντιπροσωπευτικότητα των νομικών τάσεων.

Αποτελείτο από τον κ. Αντώνη Μανιτάκη, ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τότε Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, κ. Νίκο Αλιβιζάτο, τον επίτιμο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Μιχάλη Βροντάκη, τον λέκτορα της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Γιάννη Κτιστάκη και τον δικηγόρο κ. Θανάση Τσιούρα.

Διαβάστε την πρόταση νόμου

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email