Επίκαιρη ερώτηση: Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου

15 Οκτωβρίου 2019 Κύριε Υπουργέ, Το απόγευμα της Δευτέρας στο ΚΥΤ Σάμου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών αιτούντων άσυλο. Αποκορύφωμα των επεισοδίων αυτών ήταν ως φαίνεται η εκδήλωση πυρκαγιάς στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου. Είναι το 2ο επεισόδιο τις τελευταίες μέρες καθώς είχε προηγηθεί μόλις λίγες μέρες πριν αντίστοιχο επεισόδιο στη Μόρια που στοίχισε την ζωή σε μια μητέρα και ένα μικρό παιδί.

Κύριε Υπουργέ,

Το απόγευμα της Δευτέρας στο ΚΥΤ Σάμου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών αιτούντων άσυλο. Αποκορύφωμα των επεισοδίων αυτών ήταν ως φαίνεται η εκδήλωση πυρκαγιάς στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου. Είναι το 2ο επεισόδιο τις τελευταίες μέρες καθώς είχε προηγηθεί μόλις λίγες μέρες πριν αντίστοιχο επεισόδιο στη Μόρια που στοίχισε την ζωή σε μια μητέρα και ένα μικρό παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν περί τις 6000 χιλιάδες ενώ οι προδιαγραφές είναι μόλις για 650 άτομα. Αξίζει να επισημάνουμε στο σημείο αυτό την πρόσφατη δέσμευση του Πρωθυπουργού για αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την μεταφορά 20.000 αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ, 

Ποιες οι προδιαγραφές και ποιος ο πραγματικός αριθμός όσων διαμένουν στο ΚΥΤ Σάμου;

  1. Σε ποιο χρονικό διάστημα και με ποια συντεταγμένη διαδικασία προβλέπεται να γίνει η μεταφορά των 20.000 αιτούντων άσυλο σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Καμινης

Κατεβάστε το αρχείο

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email