Ερώτηση: Διαχείριση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών το β’ εξάμηνο του 2019

15 Ιανουαρίου 2020 Στον απόηχο των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών και προσφύγων, αλλά και υπό το φως σοβαρών συμβάντων σε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας (αυτοκτονίες αιτούντων άσυλο, τραυματισμοί, αναταραχές, κλονισμός ψυχικής υγείας παιδιών) και στον θαλάσσιο χώρο (ναυάγιο Παξών), ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για την πρόοδο της αποσυμφόρησης των νησιών, της απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών και των υπόλοιπων διακηρυγμένων στόχων της κυβέρνησης.

15 Ιανουαρίου 2020

Στον  απόηχο των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών και προσφύγων, αλλά και υπό το φως σοβαρών συμβάντων σε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας (αυτοκτονίες αιτούντων άσυλο, τραυματισμοί, αναταραχές, κλονισμός ψυχικής υγείας παιδιών) και στον θαλάσσιο χώρο (ναυάγιο Παξών), ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για την πρόοδο της αποσυμφόρησης των νησιών, της απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών και των υπόλοιπων διακηρυγμένων στόχων της κυβέρνησης. 

Επτά μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Καμίνης ρωτά τα εξής:

  1. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός και ανά εθνικότητα των αιτήσεων ασύλου που εκκρεμούν σήμερα; Πόσες αιτήσεις εκκρεμούν στα νησιά και πόσες στην ενδοχώρα; (Υπενθυμίζεται πως στις 30 Νοεμβρίου οι εκκρεμείς αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 83.000)

  2. Πόσοι αλλοδαποί επεστράφησαν στη Τουρκία με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας από την 9η Ιουλίου μέχρι σήμερα και ποιος ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα; 

  3. Πόσοι αιτούντες άσυλο διαβιούν σήμερα στα νησιά;

  4. Ποιος ο αριθμός των εισελθόντων αλλοδαπών, το β΄ εξάμηνο του 2019, ανά σημείο εισόδου και εθνικότητα; 

  5. Ποιος ο σημερινός συνολικός αριθμός των διοικητικά κρατουμένων αλλοδαπών προς επιστροφή, πόσοι  παράτυποι μετανάστες επεστράφησαν αναγκαστικά στις χώρες τους και σε πόσες περιπτώσεις εφαρμόστηκε η Συμφωνία Επανεισδοχής ΕΕ – Τουρκίας,  το β΄ εξάμηνο του 2019 ανά εθνικότητα; 

 

Δείτε την ερώτηση 

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email