Επίκαιρη ερώτηση: Δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης

25 Σεπτεμβρίου 2019 Κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιούνται στα Εξάρχεια συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Παράλληλα, στο πλαίσιο εκκένωσης από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη (π.χ. στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ), γίνεται επίσης λόγος στα ΜΜΕ για επιτόπιες έρευνες με αντικείμενο την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.,  πραγματοποιούνται στα Εξάρχεια συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εκκένωσης από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη (π.χ. στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ), γίνεται επίσης λόγος στα ΜΜΕ για επιτόπιες έρευνες με αντικείμενο την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 

Επειδή η καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αντεγκληματικής πολιτικής, με παράλληλη μέριμνα για την προστασία της υγείας των χρηστών και την κοινωνική τους ένταξη, θυμίζουμε ότι λίγο πριν από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. Δ2α/οικ.40101/11-06-2019 (ΦΕΚ Β’ 2266) κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 3 του άρθρου 91 του ν. 4600/2019 (ΦΕΚ Α’ 43) με θέμα «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ), των ζητημάτων στελέχωσης και στέγασης, της δημιουργίας, τήρησης και λειτουργίας του Μητρώου Καταγραφής Ληπτών Υπηρεσιών τους και κάθε άλλης λεπτομέρειας».

Δεδομένης της ύπαρξης του εν λόγω θεσμικού πλαισίου, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1.   Προτίθεστε να προχωρήσετε στη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης και αν ναι ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα για την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης υπ’ αριθμ. Δ2α/οικ. 40101/11-06-2019 και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης; 
  2.     Έχουν γίνει συναντήσεις με τους φορείς που είναι επιφορτισμένοι, βάσει του άρθρου 51 του ν. 4139/2013 (ΦΕΚ Α’ 74), με τη λειτουργία των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΨΝΑ, ΨΝΘ) και αν ναι ποια τα πορίσματα των συναντήσεων αυτών;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Γιώργος Καμίνης

Κατεβάστε το αρχείο

Μοιραστείτε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email